Koningsschieting 1 mei 2022

Marc Spittael
Sire 2022

De weerman had een sombere dag voorspeld maar de weergoden dachten er anders over !
Een deugddoend morgenzonnetje verwelkomde ons bij het ontbijt. De pistolets waren vakkundig en liefdevol bereid door onze kantinedames zodat wij alleen maar hoefden te smullen.
Daarna tijd voor het traditionele bezoek aan de herbergiers-sponsors.  Het feit dat 1 mei deze keer op een zondag viel en het feit dat er nog veel mensen de zondagmorgen om hun traditionele pintje gaan zorgde ervoor dat de cafés goed vol zaten.
Omdat wij goed volk zijn werd er nu en dan eens over en weer getrakteerd wat voor sommigen het alcoholgehalte net iets over de “normale” waarden liet stijgen. Namen noemen is echter te delicaat …
Enfin genoeg binnen of niet , er stond nog een lekker middagmaal te wachten.
De entrecote à volonté ging er vlot in en iedereen was tevreden met de smaak en hoeveelheid !

Daarna volgde de pièce de résistance : de Koningschieting !
Wegens diverse omstandigheden slechts 17 schutters onder de wip.  Het eerste ereschot van de uittredende Sire miste doel. Eerste ronde : enkel Marnix wist de Hoofdvogel neer te halen. Tweede ronde : niemand die de topgaai raakte.  Derde ronde : schutter na schutter beet zijn tanden stuk op het taaie beestje boven en met slechts nog een paar kanshebbers over rekende Marnix zich al de koning te rijk.  Maar dan kwam de aap uit de mouw (goe gevonden hé Marc) … 
Marc Spittael trof met zijn derde poging ook de oppergaai !  Afkampen dus !  Ronde na ronde deden de twee protagonisten hun best … en na 9 pogingen was het prijs : Marc haalde voor de tweede keer de Hoofdvogel neer !  Sire 2022 ! 
Na de gelukwensen van iedereen werd de Sire zijn breuk omgehangen en kregen de kampioenen van 2021 hun prijs overhandigd van het Bestuur.
Daarna volgde nog een prachtige prijsschieting gejond door onze erevoorzitter Pol. Was hij er wel bij ?
Een taartje van bakker Steven uit Sente en een pistoleetje maakten de dag rond.
Iedereen kon rond 18.30 naar huis na een mooie dag  (… alhoewel er hier en daar nog ene te zien was op de 1 mei avondmarkt die nog dorst had …).

Comments are closed.