2014

Koningschieting 1 mei 2014 : Daniël Moens

??????????????Even voor 0900 uur werd de stoet gevormd om richting O.L. Vrouwkerk te stappen. Voorop het beeld van onze patroonheilige Sint-Sebastiaan. De naamdag van deze heilige valt normaal op 20 februari en 1 mei is eigenlijk de naamdag van de Heilge Jozef, maar de schuttersgilde viert sinds jaar en dag op 1 mei haar Koningschieting en tradities moeten in ere gehouden worden. Na het spirituele werk was het tijd om in de kantine de inwendige mens te versterken met de pistolets met brood en kaas. En dan trokken we naar vijf sponsors – horecazaken. Donderdag is marktdag en dus was er een probleem voor enkele horeca zaken om onze grote bende in één keer te ontvangen. De creatieve oplossing die ervoor gevonden werd kon iedereen bekoren. Na de pintjes wachtte ons een mals kippetje met frietjes om weer verse krachten op te doen.. Dan de prijzenpot 2013: onbedreigd algemeen kampioen met een straat voorsprong werd Dominique De Pauw, de meeste Hoogvogels haalde Freddy Engels naar beneden. Keizer Patrick Vertenten won de prijs van fietshandel De Muynck. De prijs Gebroeders Timmerman was voor Moens Daniël en de prijs familie De Windt werd gedeeld door Dirk Steenbeke en Gratien Govaert. Hubert Van Hoecke tenslotte werd beloond als kampioen Kleine Vogels daar Dominique De Pauw al was gehuldigd als Algemeen Kampioen.

Stipt om 14.00 klonk begon de Koningschieting (het was al wel eens anders geweest!).
De confraters konden volgens loting één voor één hun kans wagen. Regerend Sire Jonas Goossens kwam als eerste uit de trommel en dus mocht hij naast zijn twee ereschoten meteen de Koningschieting openen. De eerste ronde bracht geen uitsluiting niettegenstaande enkele nipte pogingen.
In de tweede ronde haalde Daniël Moens de vogel neer en toen was het nog een tijdje nagelbijten voor iedereen zijn kans had gekregen. Daniël evenaren kon niemand meer en dus werd hij verdienstelijk voor de tweede keer sinds 2010 Sire.

Comments are closed.