2013

Koningsschieting 1 mei 2013 : Jonas Goossens

BILD1512

Na de barslechte dagen die we op ons bord kregen in april hielden velen hun hart vast, want onze koning schieting staat of valt toch met het goede weer. En zie de goden waren ons gunstig gezind: een deugddoend zonnetje!
De dag start traditioneel met een misviering en dit jaar was dit niet anders. Na een sobere plechtigheid, waarin de heer Deken geestig opmerkte dat de Hollanders gisteren een nieuwe koning kozen (troonoverdracht) en wij dit vandaag zouden doen, trok de groep terug richting kantine waar een algemene aanval op de pistolets met kaas en hesp werd ingezet.
En dan werken geblazen: 5 sponsors-horecazaken dienden bezocht in een wel beperkte tijd. Voor sommigen dan al het moeilijkste moment van de dag. Gelukkig konden we bekomen met een lekkere entrecote van de BBQ met frietjes en groentjes. Er kon bovendien a volonté worden aangeschoven.
Tijd voor het uitdelen van de prijzenpot 2012: algemeen kampioen werd onze keizer Patrick, ook de meeste Hoogvogels haalde hij naar beneden maar die prijs ging naar de tweede gerangschikte: Hoofdman Pol. Daniel Moens ging lopen met de prijs van fietshandel De Muynck (en kan dus voortaan fietsen). De prijs Gebroeders Timmerman was voor Joris Pieters en zoon Davy kaapte de prijs familie De Windt mee. Rudy Tack tenslotte werd beloond als kampioen Kleine Vogels.
Het was de heer Burgemeester Loete die de prijzen kwam uitreiken. Waarvoor onze dank.
Ook aanwezig : gemeenteraadslid Marc Windey.
Stipt om 14.00 klonk het schot uit het Gildekanon en kon men aan het serieuze werk beginnen. De twee ereschoten van regerende koning Ronny waren zeer verdienstelijk en misten net.
Daarna konden de andere confraters volgens loting één voor één hun kans wagen. Jonas Goossens kwam als eerste uit de trommel en die positie zou hij nooit meer afstaan: het eerste schot van de Koningschieting was meteen al raak. Van de 36 andere schutters kon niemand Jonas in de eerste ronde evenaren!
In de archieven vinden wij de namen van de Koningen sinds 1925 en daarbij prijkt Jonas Goossens vanaf nu als jongste Koning ooit (23jaar).

Comments are closed.