2011

Koningsschieting 1 mei 2011 : Ronny Bauters

Ronny BautersDoor het samenvallen van 1 mei en de zondagdiensten in de kerk kon er dit jaar geen dank/herdenkingsmis worden opgedragen.
Toch hadden we een oplossing : onze Hofmeester had zelf voor een kapel gezorgd(!) en de H Deken wilde graag een moment van bezinning met ons doormaken.
Het weer hadden we alleszins mee. Niets meer te merken van de stormwind die onze Hofmeesters eerder die week grijze haren hadden bezorgd : terrein netjes bladeren vrij gemaakt en al het werk op een half uurtje in rook zien opgaan. Niets daarvan dus , en na het smikkelen van de belegde pistolets konden we op weg voor het bezoek aan de herbergier-sponsors.
Voor de maaltijd was ditmaal gekozen voor een mobiele frituur die à volonté serveerde. Naar de reacties : een schot in de roos.
Stipt om 14.00 uur konden 39 confraters aantreden voor het hoogtepunt van de dag : de Koningschieting. Na het plaatsen van de vogel onder toezicht van de twee getuigen en het officiële startschot van ons Gildekanon bediend door kanonnier Ronny , mocht de uittredende Koning onder de wip plaatsnemen. Daniël was de voorbije weken ijzersterk bezig en menig confrater dacht (vreesde) dat hij/zij nooit aan schieten zou toekomen. Immers als Daniël met één van de twee ereschoten de vogel zou neerhalen zou hij automatisch zijn titel verlengen. En of het er in zat ! De pijlen van de regerende Sire scheerden het doel : zowel de linker- als rechtervleugel van de Papegaay werden weggedrukt, maar vallen deed de vogel niet. Dus mochten alle ingeschrevenen hun kans wagen. Een paar keer, aan de aaaah’s en ooooh’s te oordelen, was het erg close maar niemand lukte het perfecte schot. Tweede ronde dus. Halfweg het parcours slaagde ondervoorzitter Ronny Bauters er in om raak te schieten. Het werd nog even nagelbijten, maar niemand kon hem evenaren.
Ronny werd onze nieuwe Sire. Dikverdiend ! Reeds 30 jaar lid van de Gilde en in die periode reeds twee keer de titel misgelopen bij een afkamping, kon niemand beter dan Ronny de titel verdienen. Onze uittredende Sire mocht op een kleine plechtigheid, zijn breuk overdragen aan zijn opvolger.

Comments are closed.