2010

Koningsschieting 1 mei 2010
koning2010Zaterdag 01 mei was weer een hoogdag voor de schutters van de handbooggilde St Sebastiaan de Lieve Eeklo.
Er werd gestart met de traditionele stoet naar de kerk en de daaropvolgende mis. Daarna kon aangeschoven worden voor het ontbijt. De kantine zat goed vol en de aanwezigen lieten zich de pistolets goed smaken.
Tijdens de mis had de pastoor had verteld dat deze zaterdag bijzonder was daar wij :
– zelf onze patroonheilige St Sebastiaan vierden
– er ook de H. Jozef vereerd wordt op 01 mei
– en we ons in de kerk van de H Maria bevonden
Toch hielden de weergoden er blijkbaar een andere mening op na. Reeds tijdens onze jaarlijkse rondgang bij de sponsors-herbergiers was het al uitkijken voor natte kleren en dat niet alleen door gemorste drank ..  Gelukkig konden wij voor de maaltijd de traiteur een plaatsje geven onder het afdak zodat onze lekkere beenhesp niet te lijden had onder de regendruppels.
Even na 14.00 uur toch waar iedereen echt voor gekomen was : De Koningschieting.
Na een ereschot van onze Keizer naar de 28 meter hoge oppergaai mocht de regerende Sire twee keer naar de Hoofdvogel mikken. Vooral zijn tweede schot suisde rakelings naast. Tot schrik van sommigen die zich (weeral) een jaartje met kans op de titel langs de spreekwoordelijke neus zagen voorbijgaan.
Eén voor één traden de Gilde-confraters aan. Het ene schot was al wat beter dan het andere. De één had geluk in een opklaring te kunnen schieten, anderen moesten tegen de regen inkijken om te mikken. Geen sinecure !
Daniël Moens slaagde er in om halfweg het aantal deelnemers de Hoofdvogel naar beneden te halen. Felicitaties waren zijn deel , maar het vel van de beer mag niet verkocht worden … Dus werd er in de naaste omgeving druk gediscussieerd over de kwaliteiten van de resterende schutters en hun capaciteit om de vogel naar beneden te kunnen halen. Niemand slaagde er echter nog in om ofwel zijn zenuwen voldoende onder controle te houden ofwel een perfecte miklijn uit zijn boog te schudden.
Daniël werd dus verdiend ingeschreven in onze annalen als Koning 2010. Meteen de eerste keer dat hij deze titel kon op zak steken.
Tijdens een kleine ceremonie werden de kampioenen van het voorbije seizoen gehuldigd en kreeg de nieuwe Koning officieel de titel overgedragen door de uittredende Koning Maurice.
Het was de schepen van sport, Dhr. Dirk Van De Velde, die de trofee aan Daniël overhandigde.
Proficiat aan onze nieuwe Sire !

 

UITSLAGEN “SECTORKAMPIOENSCHAPPEN” te ASPER op 25 april 2010

 

Comments are closed.