2009

VERDER NIEUWS VAN HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP 2009

wingene
De jeugd van St-Sebastiaan de Lieve Eeklo terug bij de winaars op het nationaal criterium2009.
Laurens Cocuyt behaalde brons te Wingene, wat hem in het algemeen klassement op de vijfde plaats brengt
na Jasper François, die nog stand houdt op de vierde plaats.
Ook onze andere jongens deden het niet slecht. Tim De Brouwer was goed voor de tiende plaats

 

 

UITSLAGEN ‘SECTORKAMPIOENSCHAPPEN’ te LEMBEKE op 28 juni 2009

 

VIERDE RONDE BELGISCH KAMPIOENSCHAP : ZILVER VOOR YENTL FRANCOIS

1BILD0853
De overwinningen bij de jeugd van Eeklo de Lieve gaan verder.
Na Jasper François was het broer Yentl die te Warcoing de tweede plaats
behaalde en zilver meebracht naar Eeklo.

 

 

DERDE RONDE BELGISCH JEUGDKAMPIOENSCHAP : GOUD VOOR JASPER FRANCOIS

BILD0807
In Tongeren werd op vrijdag 22 mei de derde manche in het Belgisch Jeugdkampioenschap betwist. Onze Eeklose jeugd krijgt stilaan een sterke reputatie.  Na Pieterjan Bogaert (goud in Overmere ) en Laurens Cocquyt (zilver in Gent) in de twee vorige manches was het nu Jasper François die uit de Ambiorixstad het goud meebracht naar Eeklo.
Jasper slaagde er in (tot nu toe de hoogste score) 13 punten te sprokkelen met de 10 toegelaten pijlen.

 

TWEEDE RONDE BELGISCH JEUGDKAMPIOENSCHAP : Podium voor Laurens Cocquyt

BILD0743
Ook in de tweede wedstrijd voor het Belgisch Jeugdkampioenschap konden onze jongens bekoren. Net als vorige keer volstonden 9 punten om op het hoogste schavotje te staan. Deze negen punten werden behaald door onze Laurens, maar jammer genoeg voor hem (en ons) was er een tweede schutter die net iets beter was in de afkamping. Toch een mooie zilveren medaille voor Laurens. Ook onze andere jongens deden het verre van onaardig : 8 punten voor Tim en Jens !
Yentl, Jasper, Pieterjan en Giel konden ook een prijs wegkapen onder het goedkeurende oog van onze (fiere) Hoofdman en Tresonnier.
Zij kregen natuurlijk de steun van hun vaste mentor, onze Hofmeester Freddy.

 

KONINGSSCHIETING 1 MEI 2009 – KONING VAN HET MEETJESLAND 17 MEI 2009 :
Maurice (Muize) De Muynck

MauriceDe 1 mei van onze schuttersvereniging was weer een goed gevulde dag. Na de traditionele misviering en het ontbijt in ons gilde lokaal werden de herbergiers-sponsors bezocht.
Daar lieten enkelen al de eerste steek(jes) vallen om zich nog met 100% mogelijkheden voor de latere Koningschieting aan te melden.
Na de warme maaltijd was het zover : met een schot van het Gildekanon van kanonnier Rony Bauters werd de schieting ingeleid.
46 confraters vonden zich geschikt om de regerende Sire, Georges Vercauteren op te volgen. Georges zelf mocht met 3 schoten zelf van start gaan en tot opluchting van velen kon Georges de hoofdvogel daarbij niet naar beneden halen zodat iedereen zijn beurt kreeg toegewezen. Het werd bijzonder spannend. Verschillende keren was het van “ net niet ”, maar niemand schoot raak. Ook in de tweede ronde bleef de hoofdvogel waar hij was : op eenzame hoogte 28 meter boven de grond. In de derde ronde dan toch waar iedereen op wachte : een raak schot ! Niemand minder dan hofmeester Maurice “Muize” De Muynck deed de papegaay vallen. Gelukwensen alom en de tranen van vreugde kwamen. Toen men al meende de nieuwe Sire te kunnen vieren, dacht Davy Pieters daar enigszins anders over en ook hij haalde de topvogel neer ! Afkampen dus.
Maurice en Davy kregen 10 schoten. Bij de 6de poging haalde Maurice opnieuw de Hoofdvogel neer. De nabeurt leverde Davy niets op zodat Maurice zich toch Sire 2009 mocht noemen. Sportief als hij is feliciteerde Davy de fel geëmotioneerde Maurice met zijn titel.

Zondag 17 mei verzamelden in Bassevelde de Koningen van de diverse Meetjeslandse handbooggilden staande wip.
Op deze schieting waar enkel diegenen mogen deelnemen die zich in hun eigen maatschappij Koning schoten, wordt onderling uitgemaakt wie de eer krijgt zich de beste van het Meetjesland te kronen.
Na een spannende strijd mocht Maurice “Muize” De Muynck van Sint Sebastiaan de Lieve Eeklo zich voor een jaar ‘Keizer van het Meetjesland noemen’ !

PIETER jAN BOGAERT WINT EERSTE RONDE BELGISCH JEUGDKAMPIOENSCHAP

PieterjanZaterdag 25 april 2009 gingen de Belgisch jeugdkampioenschappen van start.
De eerste ronde,van de negen, was te Overmere.
In de categorie van 15 t.e.m. 18 jaar was onze vereniging vertegenwoordigd door Giel De Coninck, Tim De Brouwer, Laurens Cocquyt, Pieterjan Bogaert ,Jasper en Yentl François.
Om 11 uur was Eeklo aan beurt. De grote spelbreker was de strakke wind die toenam. Niettegenstaande behaalde Pieterjan Bogaert 9 punten door twee kleine vogels, de zijvogel en de hoofdvogel af te schieten, wat hem bij de eerste drie bracht op 49 deelnemers. Toen er werd gekampt voor goud, zilver of brons bevond hij zich op het hoogste schavotje en hij won goud onder luid gejuich en applaus van het talrijke publiek. In de namiddag mocht hij zijn medaille ontvangen van de nationale voorzitter samen met fraaie prijs. Het stadsbestuur schonk hem ook nog een prachtige medaille met het wapenschild van Overmere.

 

Comments are closed.